17.09.2009

Loteria bulgareasca

Iata o metoda de castig inventata de Loteria bulgareasca, (sau poate e o metoda folosita de toate loteriile) care, ori din greseala au uitat sa scoata bilele trucate ori au incurcat foile cu numerele care trebuiau sa iasa dar cert este ca au iesit de doua ori la rand aceleasi numere la Loto. Numerele 4, 15, 23, 24, 35 şi 42 au fost extrase în direct la televiziune în faţa unei comisii independente, pe 6 septembrie. Cu patru zile mai târziu, au ieşit fix aceleaşi numere norocoase, însă într-o altă ordine. Doar trei dintre numere au fost extrase şi pe 13 septembrie. Curios ca la a doua estragere au fost si castigatori, decine ar juca aceleasi numere iesite deja la extragerea precedenta? doar idiotii, mama Omida, sau cei care stiau ca se va intampla acest lucru? Mister mare dar asta mi-a intarit parerea ca se fac manarii la loterie. La noi sansa e de 1 la 14 milioane sa iasa o varianta castigatoare, dar ca sa iasa de doua ori la rand care ar fi probabilitatea?
(Probabilitatea unei astfel de coincidente este de unu la 4,2 milioane, a declarat matematicianul Mihail Konstantinov). Mai sperati intr-un castig la Loto?
Mai bine facem o "Risca" sau "Liniuta" la coltul strazii, sau un "Coci" cu bile de la rulmenti, mai stiti jocurile astea?

Niciun comentariu: