10.01.2010

Romania incotro?

Te poti plimba prin lume, poti admira locuri noi, privelisti minunate dar totusi nicaieri nu e mai bine ca acasa.
Pentru ceilalti ramai un strain, ce te-ar putea lega de alte locuri decat acelea in care te-ai nascut si ai crescut?
Consider ca e mult mai dragut sa traiesti in tara ta si sa poti vizita ca turist, orice loc din lume. Da, ma pot simti bine in multe locuri de pe pamant dar dupa o vreme ma ia dorul de tara de casa si toti cei pe care i-am lasat acasa. Ma gandesc la romanii care traiesc pe alte meleaguri, cati dintre ei se simt impliniti acolo? cati sunt fericiti? e greu de spus, poate duc o viata mai linistita dar in niciun caz nu se simt impliniti sau pe deplin multumiti. Dar poate nu toti gandesc asa, multi viseaza sa traiasca in alte locuri, crezand ca e altfel, altfel cum? e putin diferit, normal, dar in niciun caz perfect. Ideal ar fi sa fie in tara noastra perfect, sa fim multumiti ca avem nu numai o tara frumoasa dar si o viata frumoasa, si daca cei ce guverneaza tara nu se prea gandesc la asta poate ca ar trebui noi sa ne straduim mai mult, sa le cerem mai mult, sa le cerem sa faca ceea ce trebuie si sa le dam peste maini atunci cand gresesc, atunci cand uita de interesele noastre in lupta pentru ciolan.
Da, avem o tara frumoasa, oameni destepti si priceputi dar se pare ca ceva ne lipseste, undeva sa gresit, poate ca lacomia si infumurarea au luat-o inaintea altor principii, nepasarea si nesimtirea au ajuns la rang inalt, ne impiedica sa fim mai buni, sa uitam de indatoriri si probleme comune. Incotro ne indreptam?

2 comentarii:

Anonim spunea...

Uite, de exemplu eu abia astept sa plec din tara ca sa-mi vad visul implinit. Nu pot sa spun ca nu regret ca imi las locul natal dar unele lucruri trebuie sa ramana in urma, altele trebuie sa vina.

Afaceristul1 spunea...

Sunt sigur ca iti doresti o viata mai buna, oricine isi doreste asta, pacat ca nu toti isi pot implini visurile in tara lor natala, dar sigur no sa uiti niciodata de unde ai plecat.