23.12.2008

fetele de pe vapoare

Dedic acest post d-nei Ana, al carei bust ma face sa intru aproape zilnic pe un anume site.

Am avut ocazia sa lucrez pe ferryboat-uri alaturi de fete, romancele in general, sunt cele mai dragute, si la propiu si la figurat, atat cu pasagerii cat si cu echipajul. Povesti cu ele sunt destule cat sa scriu cate un post pe zi si mi-as asigura pe cel putin un an temele pe blog, asa ca voi scrie la modul general despre ele.
Pe multe din ele, faptul ca sunt departe de casa, stresul vietii de pe vapor sau pur si simplu dorinta de a ajunge mai bine sau într-un post mai bun le determina sa ajunga o prada usoara pentru barbati, mai ales cei care au functii de conducere pe vas. Frumusetea altora au provocat scandaluri printre membrii echipajului, masculi care voiau sa-si dispute dreptul de cuceritor si totodata protector al gingaselor fiinte, care nu sunt chiar asa cum se zice: sexul slab, am putea sa spunem oricum altfel: sex pasional, sex fierbinte (caliente), sex demential si uneori chiar sex interzis, si apoi ar mai fi si subcategoriile: sex ocazional, sex din interes, sau din obligatii ca sa enumar cateva exemple. O alta preocupare a fetelor in afara celor legate de servici ar fi managementul casatoriilor, unele leaga iar altele dezleaga casnicii, sau desfac o veche casnicie pentru a forma una noua, ma rog fiecare cum se orienteaza.
Dar e de laudat la aceste fete curajul lor de a infrunta valuri si furtuni suportand vitregia vietii marinaresti cot la cot cu barbatii, fara sa vezi din partea lor vre-o teama.
Pot spune ca fetele s-au adaptat usor acestui job, care nu mai demult era strict barbateasc, eliminand inca o bariera in drumul lor spre demitizarea statutului de sex slab, apoi unele tin mai bine la baute si injuraturi decat multi barbati, pot fi bune amice si prezenta lor pe vapoare aducand si un plus de farmec si culoare in peisajul marin (si sub Marin).
Sa poti sta pe mare luni intregi, departe de casa si familie, necesita multa vointa si tarie sau poate singura alternativa atunci cand ai nevoie de bani si alte solutii nu mai sunt, dar nu recomand sa va lasati nevestele sau fiicele sa-si aleaga o asemenea meserie.